Sila klik ye...thanks

Wednesday, June 29, 2011

Shawqi sakit - entry tertunggak



Genap umurnya 5 bulan (11May), Shawqi demam + flu...& genap seminggu bertukar pengasuh...apa yang doctor cakap, virus fever...aku x nak tengok time dia kene amik darah & kene drip sebab aku x sampai hati...lagipun time tu dia kecik jer...

aku nangis teresak2 sampai doctor suruh aku jauh sikit dari Shawqi...& bapanya nye amik alih tempat aku,pun dia x sampai hati tengok keadaan shawqi yang meronta2 tu...itupun x jadi drip sebab xleh jumpe urat katanya...so xnak paksa2 lagi...en.uddin pun tanye doctor if x payah drip..dorg tunggu esoknye kalau panas melampau baru kene masuk drip...alhamdulillah x kena drip...member aku cakap klu gomen spital, diorang paksa gak masuk drip...procedure...

aku berumah 2 hari kat spital...tapi xde la bosan sebab awal pagi en.uddin dah datang jenguk kitorang...tengah malam baru dia balik umah...nurse & doctor kat situ kata Shawqi ni x macam baby2 kat ward lain, demam flu tapi aktif & cergas semacam...hehe...


video

Video ni en.uddin rakam sebab tengok Shawqi aktif sangat, menandakan dia sihat & boleh ler balik umah...video ni gak menyebabkan bapa aku sebak bila tengok kat FB...biasa la kan orang2 tua ni lebih sayang cucu dari anak...;p

Wednesday, June 22, 2011

Me & my son


Entry beberapa bulan lepas...time ni nak g kenduri lenggang perut anak buah en.uddin...

time ni dia behave je dok dalam keta...sekarang....hah dia nak merangkak & bergerak sana sini boleh? kaki dia siap tendang2 peha en.uddin...x pun dia cuba nak merangkak ke arah en.uddin bila aku cuba tiarapkan dia...adoi...pening aku...tapi rasa kelakar + seronok dia cuba macam2 cara tak nak stay setempat...

Friday, June 3, 2011

Makan sendiri...

Cakap kat en.uddin, tadi saya makan ni...(sambil tunjuk gambar kat camera)

ooo...x ajak pun...dia kata, lepas tengok pic


aku just sengih2...ala, ni buat sendiri la, makan sendiri kat umah...

senang je kot nak buat ni cuma coleslaw tu elok buat sehari sebelum atau beberapa jam sebelum makan...baru la sejuk n sedappp...

nanti saya letak resepi...untuk rekod sendiri sebab kalau lupa bleh cari kat blog sendiri...haha

Wednesday, June 1, 2011

Tanjung Jara (updated)



Ni sambungan entry Tanjung Jara yang berkurun kata nak update tapi hari ni baru update..

Gambar ni je la yang sempat aku snap...time ni sehari sebelum nak balik KL...jalan2 dengan mak mertua ku, kakak ipar n anak sedara...tapi gambar diorang xde....apa la aku ni..

tempat ni baru siap...tempat riadah ler kot nye...cantik ler jugak siap dengan toilet awam...


orang ni craving sotong goreng tepung, sehari sebelum tu dah makan kat Kuala tganu...tapi x puas agaknye...so order lagi sekadar untuk dia sorang...tapi kitorang pun makan gak... ;)


kitorang makan kueteow...servis adalah lambat sedangkan orang x ramai...baik makan kat gerai- benteng kat tepi pantai lagi bagus...so next time xnak datang cni lagi...


Jambatan ni agak baru gak la...jalan nak g K.Tganu....lalu jalan lain bleh gak...


kawasan sekitar tanjung


di sini jugak ada taman permainan kanak2...
saya & anak saya Shawqi...yeay..

dah x tau nak taip ape lagi...tapi yang pastinye sebelum puasa ni nak merasa lagi abc special & sotong goreng tepung yang paling sedap kat belakang airport kat K.Tganu....(nama tempat x ingat, masa pegi hari tu beriya-iya tengok signboard)